Tips til hårfrisyrer for brudepikene

0
1359
hårfrisyrer

I Norge er det vanligst å bruke barn som brudepiker, fremfor den amerikanske tradisjonen med voksne brudepiker. Det er derimot også en del som omfavner mer av de utenlandske bryllupstrendene og å gå for varianten med å bruke sine beste venninner som brudepiker kan være med på å gjøre bryllupsfesten ekstra morsom. Hvilke hårfrisyrer man skal velge vil selvsagt avhenge av om man velger barn eller voksne til å være brudepikene sine. 

Hårfrisyrer for barna

Avhengig av hvor gamle barna man velger som brudepiker er vil også hårveksten kunne variere en hel del, og ettersom det er snakk om barn er det heller ikke noe poeng å legge ned mye arbeid i frisyrene. Å ha et noenlunde likt tema for barnas frisyrer kan derimot være ekstra søtt, og tilbehør som spenner, hårbånd eller strikker kan være morsomme detaljer. Å bruke matchende spenner og lignende i brudepikenes hår vil både være sjarmerende, samtidig som det kan være praktisk med tanke på å få håret bort fra ansiktet under måltider. Også fletter eller en enkel hestehale kan være fine alternativer til frisyrer som er enkle å sette opp og som tar kort tid.

Hårfrisyrer for voksne med ulik hårlengde

Velger man å ha venninnene som brudepiker har man en god del flere frisyrer å velge mellom, i alle fall om alle har langt hår. Dette er derimot ikke alltid mulig i praksis, men også her kan man bruke forskjellig tilbehør om man ønsker at hårfrisyrene skal være mest mulig like hverandre. Mange ønsker at brudepikene skal se likest mulig ut, gjennom å både ha identiske brudepikekjoler og identiske hårfrisyrer. Dersom man ønsker at brudepikene skal ha like hårfrisyrer, samtidig som de har varierende lengde på håret, vil det enkleste ofte være å gå for oppsatt hår for alle sammen. Her kan man for eksempel sette opp håret i en romantisk bun og bruke identisk tilbehør som spenner eller hårbånd, mens brudepikene med kort hår kun bruker tilbehøret. Det kan også være fint å bruke levende blomster som dekorasjon om man skal ha et sommerbryllup. Som et annet mulig alternativ kan man bruke løshår for å lage en bestemt hårfrisyre til alle brudepikene, så lenge dette er greit for brudepikene det gjelder.

Hårfrisyrer for langt hår

For brudepikene med langt hår har man en del flere alternativer til hvilke frisyrer man kan velge mellom. Her kan man derfor være kreativ og både velge mellom et stort utvalg av oppsatte frisyrer og utslått hår. Man bør derimot alltid forhøre seg med brudepikene først, og bli enige om en eller flere frisyrer som de kan tenke seg å ha. Skal man ha oppsatt hår er løst oppsatt hår festet med en spenne et mye brukt alternativ. Her kan man så la noe hår henge romantisk ned for å ramme inn ansiktet. Å bruke varianter av fletter er også en fin og romantisk look som passer perfekt til bryllup. En half-updo, hvor mesteparten av håret er løst krøllet og noe er fint festet bak er også en fin variant til bryllupsfesten.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here