Kyllästynyt pitkiin juhlamekkoihin? Voit myös pukeutua lyhyeen mekkoon

0
950

Pitkä juhlamekko on monen suomalaisen kauhu eikä juhlapukeutuminen pitkien helmojen pelossa kiinnosta yhtään. Pitkä juhlamekko ei kuitenkaan ole ainoa vaaten, johon nainen voi juhlissa pukeutua. Päinvastoin nimenomaan naisilla on nykyään todella vapaat kädet pukeutumisen suhteen juhlissa. Mekon helmain ei tarvitse viistää maata, jos niin ei halua. 

 

Oikeastaan aina 1960-luvulta asti lyhythelmaiset mekot ovat olleet kaikista kiinnostavampia mekkoja. Lyhyitä mekkoja näkyi juhlapukeutumisessa etenkin 60-luvulla, kun erilaiset vapautuneet mielipiteet löivät läpi suuren yleisön joukossa. Sääret saivat näkyä niin arkena kuin juhlassakin eikä lopulta kenenkään mielestä ollut outoa nähdä naisia juhlissa minimekoissa. 70- ja 80-luvulla pikkuisista helmoista luovuttiin ja muotiin nousivat eripituiset hameet aina nilkkapituudesta polvimittaan. 90-luvulla lyhyet minimekot tulivat uudestaan muotiin ja niitä näkyi paljon etenkin bilepukeutumisessa. Moni otti kuitenkin mallia sen ajan julkkiksilta ja pukeutui virallisempaankin juhlaan lyhyeen hameeseen. 

 

Vaikka lyhyet helmat olivatkin ennen monissa juhlissa säädyttömät tai etiketin vastaiset, on vanhoista traditiosta luovuttu ajat sitten. Kukaan ei pidä säädyttömänä sitä, jos juhlijoiden joukossa on naisia, joiden helman mitta on lyhyt. Kukaan ei myöskään pidä eriskummallisena jos juhliin saapuu mekon sijaan seksikkäässä haalariasussa. Pitkät iltapuvut eivät ole enää pakollinen valinta, vaan vapaudesta valita itselle paras helman pituus on tullut osa juhlapukeutumisen kiinteää perustaa, joka ei sesonkien mukaan vaihtuvista trendeistä tai ihmisten muuttuvista mielipiteistä johtuen muutu. 

 

Pitkähelmaista juhlamekkoa on usein pidetty ainoana eleganttina mekkomallina, mutta ihmisten mielipiteet ovat onneksi muuttuneet. Polvipituinen kotelomekko, lyhythelmainen olkaimeton mekko ja lyhyet hameet ovat tyylikäs valinta, kunhan pitää mielessä sen, että paljaat sääret kannattaa yhdistää peittävämpään yläosaan. Mikään kiveen hakattu sääntö tämä ei ole, mutta auttaa monia välttämään ylilyöntejä paljastelun kanssa. Sillä vaikka säärtä saa näyttää juhlissa runsaasti, ei liika paljastelu kuitenkaan sovi virallisempiin juhliin. Vaikka etikettiä haluaisikin rikkoa rajusti, kannattaa kuitenkin pitää mielessä se, että juhliin on suotavaa pukeutua tyylikkäästi. 

 

Pituus vaikuttaa paljon siihen, minkä mittainen helma juhlamekossa on sopiva. Lyhyt henkilö näyttää usein hyvältä ihan minimittaisessakin mekossa, kun taas pitempi henkilö tarvitsee helmaan hieman enemmän pituutta. Lyhyemmälle henkilölle taas polvipituinen helman mitta voi olla hankala, koska se lyhentää entisestään. Pitemmässä kropassa taas polvimitta tai puoleen sääreen ylettyvä midi mitta näyttää hyvältä. Kannattaa kuitenkin rohkeasti kokeilla erimittaisia mekkoja, sillä omalle kropalle paras mekko voi lopulta olla minkä mittainen tahansa. Kauniit tanssikengät tulevat lyhyen helman alta esiin, joten etenkin näyttävistä kengistä pitäville naisille lyhythelmaiset juhlamekot ovat parhaita ja panostamisen arvoisia.

 

Myös helman malliin kannattaa kiinnittää huomiota, sillä se muuttaa asun ilmeettä todella paljon. Pallohelmainen mekko on leikkisä ja sopii nuorekkaasta tyylistä pitävälle henkilölle, mutta se vie huomion keskikroppaan ja takapuolen seudulle eikä tästä syystä ole ihanteellinen valinta leveälantioiselle henkilölle Kellohelma on yleisesti ottaen kaikkia vartalomalleja imarteleva malli, sillä se korostaa vyötäröä ja luo naisellisen siluetin. Liikkuva helma mukautua vartalon liikkeisiin loistavasti, joten kellohelmaista mekkoa on mukava pitää yllä. Kynämallinen mekko nuolee vartalon muotoja ja saa keskivartalosta kapeamman näköisen. Se sopii kaikenkokoisille naisille, mutta kireän hameen alla saattaa joutua käyttämään muotoilevia alusvaatteita, jos keskivartalo on kovin rehevä eikä kynämalli tästä syystä ole kovinkaan mukava päällä. Suorahelmainen mekko on helppokäyttöinen, mutta ei korosta vartalon kurveja, vaan pikemminkin tekee vartalosta tasapaksun näköisen. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here